RolMobiel

RolMobiel verzorgt aangepast vervoer voor inwoners van het arrondissement Turnhout met een mobiliteitsbeperking.

Aangepast vervoer helpt mensen met een mobiliteitsbeperking.

RolMobiel beantwoordt aan de vraag van toegankelijk en betaalbaar vervoer voor personen met een ernstige mobiliteitsbeperking die door het huidig aanbod (openbaar vervoer en andere) niet vervoerd kunnen worden. Vanuit onze werking vinden wij het belangrijk om dit speciaal vervoer aan te bieden aan personen met beperkte mobiliteit. Welzijnszorg Kempen maakt het voor hen mogelijk om actief deel te nemen aan hun omgeving en de maatschappij.

Meer over RolMobiel

De doelgroep van RolMobiel bestaat vooral uit rolstoelgebruikers, maar ook niet-rolstoelgebruikers kunnen van deze vervoerdienst gebruik maken als zij niet terecht kunnen bij andere diensten (zoals de mindermobielencentrales).

Hoe werkt het?

Een chauffeur van RolMobiel haalt de persoon op en brengt hem/haar naar de gewenste bestemming. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor rolstoelgebruikers in de rolstoel vervoerd kunnen worden. Begeleiders kunnen gratis meerijden. Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek of het bijwonen van een voorstelling mogelijk.

RolMobiel is toegankelijk voor iedereen met een mobiliteitsbeperking die woont in één van de 27 gemeentes en steden van het arrondissement Turnhout: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo. 

Een rit aanvragen

Een rit aanvragen kan een maand tot ten laatste 2 werkdagen vooraf. Dit kan telefonisch op 014/57 24 40, via mail naar aanvraag.rolmobiel@iok.be of door gebruik te maken van het aanvraagformulier. Er wordt steeds gekeken of de aangevraagde rit binnen de planning past. Je ontvangt steeds een bevestiging.

RolMobiel zoekt nog enthousiaste vrijwilligers!

Vrijwilligers van RolMobiel verzorgen het aangepast vervoer. Chauffeurs volgen een theoretische en praktische opleiding voordat ze zelfstandig ritten met gebruikers uitvoeren.

De permanentieverantwoordelijken ondersteunen de chauffeurs telefonisch bij dringende problemen.

Kent u iemand die als vrijwilliger het team van RolMobiel wil versterken?

Neem dan even contact op. Meer informatie vindt u hier.

In samenwerking met

RolMobiel beantwoordt aan de noden van toegankelijk en betaalbaar vervoer voor personen met een ernstige mobiliteitsbeperking die door het huidig aanbod (openbaar vervoer en andere) in arrondissement Turnhout niet vervoerd kunnen worden. Deze vervoersdienst kwam tot stand met de medewerking van alle lokale besturen van het arrondissement Turnhout, het provinciebestuur van Antwerpen, de Vlaamse overheid  en Welzijnszorg Kempen en is sinds 6 februari 2014 actief.