Verslavingskoepel Kempen krijgt award van Koning Boudewijnstichting

26 februari 2021

Zorgprofessionals van de eerste lijn krijgen hoe langer hoe meer te maken met patiënten die psychisch lijden. Zij zijn echter niet altijd voldoende uitgerust om hen te helpen. Op het terrein zien we innovatieve praktijken ontstaan die de mentale gezondheid en de eerste lijn beter willen integreren. Dat komt zowel de patiënten als de zorgverstrekkers en hulpverleners ten goede. De Koning Boudewijnstichting, het Fonds Julie Renson, het Koning Fabiolafonds en het Fonds Dr. Daniël De Coninck belonen nu zes praktijken met de award ‘Mentale gezondheid in de eerste lijn’.

Er werden zes Awards ‘Mentale gezondheid in de eerste lijn’ uitgereikt aan zes initiatieven die de competenties inzake geestelijke gezondheidszorg van eerstelijnswerkers (welzijn en zorg) versterken en/of die de samenwerking bevorderen tussen de geestelijke gezondheidszorg en andere eerstelijnsactoren (artsen, thuisverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, mantelzorgers enz.). Naast de erkenning die de prijs betekent, ontvangen de initiatieven elk een ondersteuning van 10.000 euro.

Verslavingskoepel Kempen vzw viel er als een van de zes laureaten in de prijzen. In de Kempen delen ervaringsdeskundigen op initiatief van de vzw Verslavingskoepel Kempen hun ervaring met professionals uit de eerste lijn (welzijn en zorg) die te maken hebben met mensen met verslavingsproblemen.

Voor meer informatie, zie de website van de Koning Boudewijnstichting: https://www.kbs-frb.be/nl/Newsroom/Press-releases/2021/20210223AJMentalAward