Zorgtrein spoort door stoetersdorp

 

 

21 november 2016

"Thuiszorg Kempen werkt in Herenthout met negen zorgkundigen", legt Dorien Belmans van Thuiszorg Kempen uit. "Ons team gaat elke dag bij onze senioren langs om hen te helpen bij de dagelijkse dingen. Bedoeling is om onze cliënten op een comfortabele manier zo lang mogelijk thuis te laten wonen."
"Luisteren naar de verhalen is een belangrijke taak van ons team. Vaak zijn wij voor hen het enige sociale contact. Daarom organiseerden we de Dag van de Zorg. We halen senioren uit hun isolement en brengen ze samen op een gezellige dag. In de voormiddag zong een muzikant liedjes uit 'de goede oude tijd'. 's Middags aten we frikadellen met krieken. Daarna volgde een rondrit met een treintje doorheen het dorp. Voor onze cliënten is er veel veranderd. Waar vroeger een groot weiland lag van de boer, staan nu enorme appartementen. Onze oudste cliënte Anna -96 lentes jong- genoot net als de rest van de bende met volle teugen." 
"Voor ons is het heerlijk om de mensen zo te zien genieten. Vaak gaan er te veel verhalen verloren, omdat we niet oprecht naar elkaar luisteren. En daar begint onze job. Tijd maken voor de mensen, ze oprecht leren kennen en inspelen op hun interesses en noden", vat Dorien samen.