Thuiszorg Kempen

Als netwerk en als partner, samen sterk voor de uitdagingen in de thuiszorg.

Thuiszorg Kempen

Thuiszorg Kempen is het samenwerkingsverband van openbare diensten voor Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg in het arrondissement Turnhout.

Onderstaande openbare diensten vormen samen ‘Thuiszorg Kempen’:

OCMW Beerse Sociaal Huis Herselt
OCMW Lille OCMW Retie
Sociaal Huis Geel Sociaal Huis Hoogstraten
OCMW Meerhout OCMW Turnhout
OCMW Grobbendonk OCMW Hulshout
Sociaal Huis Merksplas OCMW Vorselaar
OCMW Herentals OCMW Kasterlee
Sociaal Huis Olen OCMW Vosselaar
OCMW Herenthout OCMW Laakdal
Sociaal Huis Ravels OCMW Westerlo

Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg

Gezinszorg staat klaar voor gezinnen, bejaarden en zorgbehoevenden met als doel hen zo optimaal en comfortabel mogelijk te ondersteunen. Afhankelijk van de vraag en behoefte (fysisch, psychisch en/of sociaal) biedt Gezinszorg hulp voor een korte of lange periode.

De aanvullende thuiszorg wordt georganiseerd door de openbare besturen. De hulpverlening bestaat uit een oppas-, schoonmaak - of karweidienst.

Collectieve autonome dagopvang - CADO

Een dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de zorg over van mantelzorgers of thuisdiensten.

De CADO van Westerlo werd opgericht in 2013 en vanaf 2014 maakt ook de CADO van Vosselaar deel uit van de organisatie. In Lille en Ravels staan er ook CADO’s in de steigers. Met belangstelling wordt uitgekeken naar de verdere ontwikkeling van de CADO’s in de regio.

Samenwerken loont

Thuiszorg Kempen wil de werking en de kernopdrachten van de OCMW’s ondersteunen en versterken. Samen met de partners werken we aan vernieuwende en waardevolle projecten.

Gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning

OCMW Turnhout timmert al jaren aan de weg van gezinsbegeleiding. Via het project “Het Spoor” werken gespecialiseerde maatschappelijk werkers met gezinnen en kinderen in moeilijke situaties.

Thuiszorg Kempen en Het Spoor hebben elkaar gevonden voor een verkennende samenwerking die voordelen biedt voor beide: verzorgenden van Thuiszorg Kempen gaan mee naar gezinnen die door Het Spoor begeleid worden. De aanwezigheid in de gezinnen vergroot en de maatschappelijk werkers kunnen zich meer toeleggen op begeleiding en dus ook meer gezinnen helpen.

Het Spoor geeft vormingen over kansarmoede aan de verzorgenden van Thuiszorg Kempen. Dat zet hen steviger in hun schoenen om moeilijke situaties aan te pakken. Thuiszorg Kempen onderzoekt op welke manier we de begeleiding van kwetsbare gezinnen nog sterker en blijvender kunnen ondersteunen.

 

Ontdek hier de diensten van Thuiszorg Kempen.