Web

Begeleidingstrajecten naar een job

De vzw WEB (WerkErvaringsBedrijven) wil werkzoekenden die intensieve begeleiding nodig hebben, helpen bij hun zoektocht naar een duurzame job. WEB organiseert actieve vorming en opleiding en biedt werkervaring of tewerkstelling aan.

Kansarmoede doorbreken

WEB wil kansarmoede doorbreken door mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en vanuit dit oogpunt van sociale tewerkstelling maakt Welzijnszorg Kempen deel uit van de vereniging.

Meer over WEB

In de werking van WEB staat steeds de nauwe samenwerking met de werknemersorganisaties en het Kempische bedrijfsleven voorop. WEB ondersteunt werkgevers met opleiding en begeleiding van hun uitvoerende werknemers of bij het opzetten van een HR-beleid. Voor de doelgroep van werkzoekenden die, zelfs na een intense vorming, training en werkervaring niet terecht kan in het reguliere bedrijfsleven, wil WEB bijkomende tewerkstellingsplaatsen creëren. Hiervoor werd o.a. een sociale werkplaats opgericht.

In de raad van bestuur van WEB zetelen vertegenwoordigers van ABVV, ACV, VOKA, UNIZO, Thomas More Kempen, SPK, Welzijnszorg Kempen, VKW en IOK.